maandag 30 november 2015

Thai dating fraud
Dating bedrog op internet

Er zijn Thaise vrouwen die na een tijdje een zielig verhaal gaan ophouden om te proberen je geld afhandig te maken.

Haar moeder is ziek,
Haar vader is stervende,
De buffel is dood,
Haar broertje ligt in het ziekenhuis
De auto die zo belangrijk is voor het inkomen van haar familie is kapot

Waarom zou je geld sturen naar iemand die je nog nauwelijks kent, dit is vragen om problemen.

In veel dating sites zijn de afgelopen jaren advertenties te zien geweest van wondermooie jonge Thaise vrouwen die een partner zoeken in Nederland. Deze advertenties zijn op verschillende manieren opgesteld, maar komen allemaal op het zelfde neer:
"Ik zoek een man tussen 20 en 55 jaar met een goed hart, die mij in Nederland een toekomst kan geven. Een huwelijk is niet uitgesloten."

Als men op zo'n advertentie reageert komt zo'n Thaise dame al gauw met de mededeling dat ze dolgraag naar Nederland komt, maar dat ze nog niet genoeg geld voor een ticket heeft. Dit wordt echt goed gespeeld. Niemand zal echt direct geld overmaken en meestal zal dus om zekerheden omtrent de identiteit worden gevraagd.
Hierop wordt een afbeelding van een paspoort gestuurd dat de indruk wekt dat het hier gaat om een legitiem persoon.

Het verhaal vervolgt dat ze met vriendinnen in een topless gogo bar werken en dat leven uit willen... Ze heeft al de helft van de prijs van een ticket gespaard en zoekt iemand die haar helpen wil met de andere helft. Het gaat dan om een bedrag van rond de duizend euro en alles wordt heel aannemelijk gemaakt met daadwerkelijke eisen die op de visum aanvraag staan.

Dit zielige verhaal trekt het slachtoffer over de streep en die vraagt om een rekening nummer om het geld naar over te maken. Dan komt ze met de suggestie om het via Western Union, telegrafisch over te maken, dan heeft ze het binnen het kwartier na storting tot haar beschikking...
Deze service wordt verleend door grenswisselkantoren, en grote postkantoren en heeft voor de oplichters als voordeel dat men en katvanger het geld kan laten ophalen zodat ze zelf op de achtergrond blijven.

Het spelletje wordt tot het einde doorgespeeld, tot aan de vlucht die ze neemt om naar Nederland te komen, het slachtoffer staat dan voor niks te wachten, en komt er vaak dan pas achter dat hij is opgelicht. Het overgemaakte geld is hij uiteraard kwijt...

Voorbeeld
Dit gezicht dook op bij een datingsite en is daar direct verwijderd toen "haar" bedrog aan het licht kwam. Snel verwijderen van dit soort profielen door datingsites kan voorkomen dat meerdere mensen worden gedupeerd, maar kan het nooit helemaal voorkomen.Daarom is het van belang dat je altijd zelf goed in de gaten houdt wat je doet en met wie je in contact bent!


Daarom is het van belang dat je altijd zelf goed in de gaten houdt wat je doet en met wie je in contact bent!

2 reacties:

Ze heeft al de helft van de prijs van een ticket gespaard en zoekt iemand die haar helpen wil met de andere helft. basement waterproofing contractor

Your blog consistently presents high-quality content. It's always a pleasure to visit! Pro Services for NB Concrete

Een reactie posten